Zo werkt een prepaid simkaart
, / 276 0

Zo werkt een prepaid simkaart

SHARE
Home Geen categorie Zo werkt een prepaid simkaart

Als je een gsm-abonnement hebt van een grote provider en overweegt over te stappen naar de beste prepaid simkaart, dan moet je weten hoe een prepaid simkaart werkt. Er zijn veel variaties in de voorwaarden van een prepaid gsm-abonnement, maar de meeste bieden dezelfde basis voordelen voor klanten. Zo werkt een prepaid simkaart:

Je koopt een nummer bij uw serviceprovider

 Het nummer moet actief zijn op het moment van aankoop. Het nummer kan rechtstreeks bij de provider of bij een derde partij worden gekocht. Het nummer is normaal gesproken niet geregistreerd en komt niet met een contract.

Prepaid simkaarten

Prepaid simkaarten worden gekocht als add-on op het mobiele telefoonabonnement dat je al heeft. Het is niet inbegrepen in de standaard maandelijkse servicekosten of de maandelijkse servicekosten. Je kunt tegen een toeslag het nummer aan jouw account toevoegen. Jouw provider geef je een creditcardnummer en adviseert je om jouw bank op de hoogte te stellen om de transactie voor de prepaidkaart te voltooien.

Er zijn twee soorten prepaidkaarten: korte en lange termijn.

Beiden gebruiken een persoonlijk identificatienummer (PIN) en een wachtwoord. Een korte termijn kaart is goed voor een week of maand, terwijl een langetermijn kaart goed is zolang de rekening geld heeft.

De validatie

Wanneer u de prepaid-creditcard activeert, wordt een verificatieproces gestart. Je kunt jouw pincode invoeren om de kaart te activeren. Dit wordt gebruikt als veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat alleen u toegang heeft tot de kaart. Dit proces is uniek voor elke kaartaanbieder en verschilt per kaarttype.Zodra je de kaart activeert, kun je deze gaan gebruiken met een telefoonnummer dat overeenkomt met het nummer op de kaart. Dit telefoonnummer moet actief zijn en mag geen deel uitmaken van een andere contactenlijst. Het nummer dat je op de kaart selecteert, moet hetzelfde zijn als het nummer dat op jouw factuur overzicht staat. Dit betekent dat je jouw factuuradres niet kunt wijzigen met een prepaidkaart.

Kies slim

Het is goed om de verschillende prepaid simkaarten met elkaar te vergelijken. Het is dan mogelijk om een goede keuze te maken. Door een breed aanbod te bekijken kun je snel zien welke opties er zijn. Kies verstandig en kies een abonnement en prepaid kaart welke bij jouw situatie past. Alleen dan is het mogelijk om ook daadwerkelijk optimaal gebruik te maken van het prepaid kaartje! We weten dat je graag voor kwaliteit kiest en daar veel van zult genieten. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.