Waar je op moet letten bij tweedehands spullen kopen
, / 55 0

Waar je op moet letten bij tweedehands spullen kopen

SHARE
Home Geen categorie Waar je op moet letten bij tweedehands spullen kopen

Tweedehands spullen kopen is hip! Het hergebruiken van oude spullen is niet alleen heel goed voor het milieu, maar ook nog eens erg leuk om te doen. Zo zien we dat steeds meer jongeren tripjes maken naar de kringloopwinkel om tweedehands juweeltjes te scoren, maar ook vintage winkels zijn in opmars. Of je nu op zoek bent naar een vintage jurk, een antieke houten kast of een retro platenspeler: hier moet je op letten bij het kopen van tweedehands spullen.

Wat kun je het beste kopen?

Als je wel eens in een kringloopwinkel bent geweest, weet je dat er ontzettend veel spullen te koop zijn voor een klein prijsje. Maar wat kun je nu het beste tweedehands kopen? Spullen die niet of niet zo snel slijten, kun je gerust tweedehands aanschaffen. Hierbij moet je denken aan servies en gereedschap, maar kleding is ook geschikt om tweedehands te kopen. Een leren jas gaat bijvoorbeeld erg lang mee en sommige kledingstukken zijn nog heel weinig gedragen door de vorige eigenaar. Huishoudelijke apparaten kun je het beste niet tweedehands kopen. De levensduur gaat na een tijdje namelijk erg achteruit. 

Boeken

Verschil tweedehands en refurbished

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen tweedehands en refurbished spullen, maar er is wel degelijk een verschil. Refurbished tablets, smartphones en laptops zijn gebruikt, maar hierna opgeknapt en gecontroleerd op belangrijke onderdelen. Ze zijn eigenlijk nog zo goed als nieuw en worden daarom opnieuw op de markt gebracht. Er is dus een groot verschil tussen een tweedehands laptop en een refurbished exemplaar. Kijk altijd goed bij het aanschaffen naar de staat van het product. Sommige refurbished apparaten zijn er namelijk slechter aan toe dan anderen. 

Waar vind ik tweedehands spullen?

Tweedehands kleding

Tweedehands spullen kun je eigenlijk op heel veel plekken kopen. Zo kun je vlooienmarkten, kringloopwinkels en vintage stores bezoeken. Shop je liever online? Ook dan is de keuze reuze. Er zijn namelijk verschillende online websites die allerlei tweedehands spullen aanbieden. Denk hierbij aan Marktplaats en Facebook Marketplace, maar sindskort zijn apps als United Wardrobe en Vinted ook ontzettend populair. Op deze apps kun je gemakkelijk kleding van anderen kopen, maar het zelf verkopen van items is ook heel goed mogelijk. 

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.