Home Samsung Galaxy S8 Wat zijn de verwachtingen van de Samsung Galaxy S8?

Het is de afgelopen tijd een moeilijke periode geweest voor Samsung. Niet lang nadat de Note 7 geïntroduceerd was stapelden de problemen zich op. De nieuwe phablet van Samsung zou kunnen ontploffen tijdens gebruik; een groot debacle volgde. De beurswaarde van Samsung daalde snel terwijl de Note 7 teruggeroepen werd door het bedrijf. Uiteindelijk ging Samsung overstag en riep het alle toestellen terug. Na deze technische ramp is het tijd om weer verder te kijken naar de aankomende producten. Het toestel waar het om gaat is de Samsung Galaxy S8. Wat wordt verwacht van het vlaggenschip van Samsung?

Design en display
Het design zal naar verwachting veel weg hebben van de voorgaande Galaxy smartphones. Anders dan dit jaar zal er volgend jaar geen normale versie te koop zijn maar alleen modellen met een edge display. Dit display wordt naar verwachting 5,1 inch groot en neemt een groter deel van de voorkant in beslag waardoor de randen om het display kleiner worden. De grotere versie krijgt een 5,5 inch display. Samsung werkt aan een 4K display maar het is nog niet zeker of de Galaxy S8 dit ook krijgt. Het toestel krijgt een metaal en glas behuizing waarbij de afmetingen niet veel zullen afwijken van de vorige toestellen. Net als de vorige modellen wordt een IP 68 certificatie verwacht waarmee het toestel volledig water- en stofdicht is.

Hardware
De processor die gebruikt gaat worden is de Snapdragon 830 van Qualcomm en de Exynos 8895 processor die door Samsung zelf ontwikkeld is. Deze processor wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen als we de geruchten mogen geloven. Over de batterij is tot op heden nog niets bekend. Er is gesproken over de koptelefoon die alleen met een usb type-c connector aangesloten kan worden maar dit is nog niet zeker. Als Samsung hiervoor kiest dan heeft het Apple als voorbeeld genomen die de koptelefoonaansluiting ook al verwijderd heeft. De camera zal naar verwachting een verbeterde versie van de extreem goede Galaxy S7 camera zijn met een 12 megapixel dual-camera. De frontcamera krijgt naar verwachting een 8 megapixel sensor.

Het duurt nog maar een paar maanden voor de S8 Galaxy gelanceerd wordt. Dit gebeurt waarschijnlijk op 26 maart in Barcelona maar dit is nog niet officieel bevestigd. Dat het toestel aan het eind van het eerste kwartaal of begin tweede kwartaal op de markt komt zal in ieder geval geen verrassing zijn. Abonnementen voor de Galaxy S8 smartphone zijn ook nog niet bekend op dit moment. Wat verwacht jij van de Samsung Galaxy S8? Laat het ons weten in de reacties.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Gerelateerde berichten