Home Samsung Galaxy S5 specificaties

Samsung Galaxy S5 specificaties

De Samsung Galaxy S5 is een absolute must-have voor de echte smartphone liefhebber. Zoek je een smartphone die is uitgerust met de nieuwste technische snufjes en de beste specificaties? Dan is de Samsung Galaxy S5 een toestel welke je niet mag missen! Benieuwd naar de specificaties van de Samsung Galaxy S5, lees dan snel verder.

De Galaxy S5 beschikt over een 5,1 inch Full HD scherm, met maar liefst een 16-megapixel camera! In vergelijking met de Samsung Galaxy S4 is de S5 uitgerust met een aantal splinternieuwe features. Denk bijvoorbeeld alleen al eens aan de hartslag sensor en de nieuwe vingerafdrukscanner, die ook op de iPhone 5s is te vinden.

Ontwerp van de Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 is uitgerust met een vernieuwende en verfrissende plastic behuizing, die opvalt door een geperforeerd patroon op de achterzijde van het toestel. Naast de gebruikelijke kleuren zwart en wit, zal de Samsung Galaxy S5 ook verkrijgbaar zijn in twee splinternieuwe kleuren; goud en blauw. Met de komst van deze nieuwe kleuren, zal het toestel een nog breder publiek gaan aanspreken, wat een slimme zet is van Samsung.

De Galaxy S5 is qua afmetingen iets groter dan zijn voorganger, de S4. Dit heeft met name te maken met de waterdichte afwerking, waardoor het toestel iets dikker is dan normaal. Waterdichte afwerking? Jazeker, de Galaxy S5 kun je zonder problemen in het water laten vallen. Ideaal natuurlijk, aangezien smartphones vaak defecten hebben door waterschade. Bij de Samsung Galaxy S5 is dit probleem passé. Buiten het feit dat de Galaxy S5 waterdicht is, is deze ook nog eens stofdicht. Het toestel wordt daarmee bijvoorbeeld ook aantrekkelijk voor mensen die in de bouw werken.

Display van de Samsung Galaxy S5

Zoals gezegd beschikt de Galaxy S5 over een 5,1 inch display, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het display is super-AMOLED, wat inhoudt dat de helderheid en scherpte van een verbluffend niveau zijn. Tel daarbovenop ook nog eens de helderheid van het scherm in het donker, welke zich automatisch aanpast en je weet zeker dat je beschikt over het beste van het beste. De specificaties van de Samsung Galaxy S5 zijn ongekend.

Geheugen en processor

De Galaxy S5 is uitgerust met een zogeheten Qualcomm Snapdragon processor, welke is geklokt op 2,5GHz. Daarmee is het de snelste processor in een smartphone allertijden! Je hoeft dus niet bang te zijn dat het toestel niet snel in gebruik is wanneer je meerdere applicaties hebt open staan. Daarnaast heeft ook de grafische processor een duidelijke verbetering ondergaan, waardoor ook de grafische prestaties een stuk sterker zullen zijn dan bijvoorbeeld op de Samsung Galaxy S4.

De Galaxy S5 beschikt over een geheugen van 16 of 32 Gigabyte, welke eenvoudig kan worden uitgebreid middels een microSD kaartje. De S5 kan maximaal worden uitgebreid tot 128 Gigabyte (GB).
Nu al onder de indruk van de specificaties van de Samsung Galaxy S5? We gaan nog een stapje verder!

Digitale camera van de Galaxy S5

De Galaxy S5 is, zoals we tegenwoordig vaker zien, uitgerust met een dubbele camera. Er bevindt zich een camera aan de voorzijde van het toestel, maar ook aan de achterzijde. De voorzijde beschikt over een 2,1 megapixel camera, terwijl de achterzijde is uitgerust met een 16 megapixel camera. Een camera waarmee je absolute top foto’s en video’s kunt maken. De camera is naar eigen zeggen van Samsung, de snelste camera op de markt en kan binnen een fractie van een seconde automatisch scherpstellen. Een extreem lage focustijd, waarmee je supersnel de beste foto’s kunt schieten. Daarbij kent de camera ook een aantal nieuwe features, waaronder “selective focus”. Selective focus stelt de gebruiker in staat om op een specifiek object te klikken dat men scherp wil fotograferen. De achtergrond wordt dan vervaagd, waarmee een gevoel van bijzondere diepte wordt gecreëerd. Natuurlijk kun je ook video’s maken in Full-HD, waarmee de camera meer dan compleet is.

Accu van de Samsung Galaxy S5

Doordat de Galaxy S5 beschikt over een plastic behuizing, is de accu nog steeds verwisselbaar. De accu is sterker dan ooit te voren, met een gesprekstijd van maar liefst 21 uur. De Galaxy S5 kan 16 dagen standby staan, zonder dat het toestel opgeladen hoeft te worden. Daarnaast kun je met het toestel 10 uur gebruik maken van internet en 12 uur lang video’s afspelen, op HD kwaliteit. Door de speciale Ultra Power Saving Modus, kun je daarnaast de accu ontlasten, waardoor het toestel nog langer mee gaat dan eerder omschreven.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest