Home Review: waterdichtheid Samsung Galaxy S5

Review: waterdichtheid Samsung Galaxy S5

De waterdichtheid van de Samsung Galaxy S5 werkt op dezelfde wijze als op andere waterdichte toestellen van dit moment. Er bevindt zich een rubberen afwerking over de cover aan de achterzijde van het toestel en over de USB- poort zit een kleine rubberen flap, waarmee de poort kan worden afgesloten. De Samsung Galaxy S5 is één van de weinig smartphones die gebruik maakt van een grotere micro USB poort, met een 3.0 aansluiting, welke we bijvoorbeeld ook zien bij de Samsung Galaxy Note 3. Dit zorgt er voor dat de rubberen flap aan de onderzijde van de smartphone vrij groot is.

Galaxy S5 waterdicht

Cruciaal voor het gemak van het waterdichte design, is dat de aansluiting voor de koptelefoon aan de bovenzijde, niet is voorzien van een rubberen flap. De jack- aansluiting is namelijk voorzien van een interne coating, welke er voor zorgt dat er geen water kan doordringen in het toestel.

Samsung is er in geslaagd om de S5 waterbestendig te maken, zonder dat het daarvoor grote interne aanpassingen hoefde te doen. Wel is de achterzijde van het toestel aan de binnenkant voorzien van een extra randje, waarmee het toestel extra wordt afgesloten voor water. Daarnaast krijg je na het opladen van de smartphone een melding, die je helpt herinneren om de onderzijde van het toestel af te sluiten met de rubberen flap. Op deze manier probeert Samsung je te behoeden voor eventuele waterschade, doordat je vergeet de onderkant van het toestel goed af te sluiten. De melding is helaas niet uit te schakelen, wat in sommige gevallen best vervelend en irritant kan zijn.

Rubberen strip Samsung Galaxy S5

Hoewel de Samsung Galaxy S5 op het eerste gezicht prima bestand lijkt tegen water, zijn er wat zorgen over de langdurigheid van de waterdichtheid van een ultradun toestel als de S5. De waterdichte rubberen rand aan de binnenzijde van de S5 is slechts 1 millimeter dik en voelt erg onstabiel aan. Het kan zijn dat deze rubberen rand niet eeuwig mee gaat. We zien het feit dat een toestel waterdicht is echter meer als een extra stukje veiligheid. Het is natuurlijk geen excuus om je smartphone direct in een bak met water te gooien als je de kans krijgt.

De werkelijke specificatie van de waterdichtheid van de Galaxy S5 is IP67. Dit betekend dat het toestel ook tegen stof bestand is en voor meer dan een half uur onder water kan worden gehouden. Dit is iets minder dan de IP55 en IP58 waardering van bijvoorbeeld de Sony Xperia Z2. De Z2 is gecertificeerd om langer onder water te blijven en is daarnaast bestand tegen waterjets. Het verschil is voor de meeste mensen echter geen enkele reden om een keuze te maken tussen één van beide toestellen. Het komt er in feite op neer dat de Galaxy S5 waterbestendig is, terwijl de Xperia Z2 waterdicht is.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest