Home Review: vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5

Review: vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5

De nieuwe vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S5 is een interessante toevoeging. De afgelopen maanden hebben we verschillende vingerafdrukscanners gezien op smartphones, waarbij de scanner op de iPhone 5s een groot succes is gebleken. Een vingerafdrukscanner die minder succesvol werd, was die van de HTC One Max. Dit werd een regelrechte flop.

De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S5 zit op dezelfde positie als die van de iPhone 5s, maar voelt meer aan als de scanner op de HTC One Max.

Waar je bij de iPhone 5s alleen je vinger op de scanner hoeft te leggen, moet je bij de Galaxy S5 een vegende beweging maken over de vingerafdrukscanner. Hoewel de sensor zich onder het midden van de vingerafdrukscanner bevindt, is het belangrijk om ook een gedeelte van het beeldscherm aan te raken, wanneer je de vegende beweging over de scanner maakt. In het onderste gedeelte van het beeldscherm bevindt zich namelijk ook een sensor die de scanner activeert.

Je kunt tot aan drie vingers instellen voor de Samsung Galaxy S5 vingerafdrukscanner, waardoor je meerdere personen toegang kunt geven tot het toestel.

Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5

Verschillende tests hebben uitgewezen dat het gebruik van de vingerafdrukscanner niet helemaal soepel verloopt. Doordat het mechanisme is gebaseerd op een vegende beweging, vergt het een nauwkeurige en soepele beweging over de sensor, om de scanner te activeren. Dit kan het soms wat ingewikkeld maken. In vergelijking met de vingerafdrukscanner op de iPhone 5s, slaat Samsung de plank een klein beetje mis met haar vingerafdrukscanner. Desalniettemin, de scanner is functioneel, maar vergt wat oefening.

Wanneer de vingerafdrukscanner je vingerafdruk niet binnen drie pogingen herkent, dien je het toestel te ontgrendelen middels het traditionele wachtwoord. De nauwkeurigheid van de vingerafdrukscanner is te kalibreren, waardoor je deze wat beter kunt afstellen op de beweging van je vinger. Wellicht dat dit het gebruik wat vergemakkelijkt.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest