Home Review: hartslagsensor Samsung Galaxy S5

Review: hartslagsensor Samsung Galaxy S5

Het meest opvallende aan de hardware van de nieuwe Samsung Galaxy S5 is misschien wel de hartslagsensor, aangezien het nieuwe sensors toevoegt aan het LED- flits gedeelte op de achterzijde van de smartphone. Het camera gedeelte aan de achterkant lijkt nu goed versterkt te zijn met een aantal interessante gadgets.

Hartslagsensor Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 is de eerste smartphone die is uitgerust met een speciale hartslagsensor, maar maakt daarvoor gebruik van vrij bekende technologie. De sensor licht je vinger op met een rood infrarood lampje en monitort visuele veranderingen op basis van je bloedcirculatie.

De hartslagsensor werkt uitstekend en duurt ongeveer 8 seconden. Er zijn echter twee belangrijke vragen: heb je er iets aan en kun je deze functionaliteit ook ergens anders gebruiken? In eerste instantie kun je de hartslagsensor alleen gebruiken in combinatie met de Samsung Galaxy S- Health app, waar het een grafiek maakt van je eerdere resultaten. De sensor lijkt onderdeel te zijn van de Bluetooth functionaliteit, waardoor het aannemelijk is dat je de sensor ook in combinatie met andere applicaties kunt gaan gebruiken.

De hartslagsensor kan handig zijn om je hartslag te meten in rustende toestand, wat een redelijke indicatie geeft voor je algemene conditie. Het biedt echter weinig toegevoegde waarde tijdens oefeningen. Het is namelijk niet erg handig om je vinger op de sensor te houden terwijl je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent. Daar kun je beter andere hulpmiddelen voor gebruiken, zoals bijvoorbeeld een armband, zoals de Galaxy Fit.

In alle eerlijkheid kun je ook al een vrij goede indicatie krijgen van deze data met andere Android toestellen, maar ook met iPhones. De applicatie Runtastic maakt bijvoorbeeld gebruik van de LED- flitser in de camera sensor op vrijwel identieke wijze. Verschillende tests hebben uitgewezen dat de statistieken precies hetzelfde zijn. Kortom, de hartslagsensor op de Galaxy S5 is eigenlijk minder interessant dan het in eerste instantie lijkt.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest