Home Samsung Galaxy S5 Prime

Samsung Galaxy S5 Prime

De Samsung Galaxy S5 is een uitstekende smartphone gebleken, mede dankzij de fantastische specificaties van het toestel. Toch heeft het er alle schijn van dat de Galaxy S5 op korte termijn een geüpdate versie gaat krijgen. Bekende annalisten hebben voorspeld dat er naast de normale versie van de Galaxy S5, ook een zogeheten “Prime”- versie op de markt zal verschijnen. De Samsung Galaxy S5 Prime (of Galaxy F), zoals het toestel vermoedelijk gaat heten, wordt krachtiger dan zijn voorganger en zal beschikken over nóg betere specificaties.

Onduidelijkheid over de naam

Hoewel we het hebben over de Galaxy S5 Prime, als we het hebben over het verbeterde toestel, is er nog geen enkele garantie dat het toestel ook daadwerkelijk zo zal gaan heten. Toch houden we de naam even vast, totdat er nadere informatie bekend wordt over het toestel, anders wordt het één en ander hoogstwaarschijnlijk wat verwarrend. Eerder werd er gesproken over een mogelijk project “K”, wat met de komst van de Galaxy K Zoom is opgehelderd. Ook gaan er geruchten rond dat de Galaxy S5 Prime, misschien “Galaxy F” gaat heten en uitgerust wordt met een metalen behuizing.

Samsung Galaxy S5 Prime | S5 Galaxy.NL

Het eerste Samsung toestel met een metalen behuizing?

De Galaxy S5 Prime, of hoe het toestel ook mag gaan heten, zal een premium versie worden van de originele Galaxy S5 en zal waarschijnlijk compleet worden gehuld in een metalen behuizing. Er gingen al eerder geruchten dat Samsung met een metalen toestel op de markt zou willen komen, die destijds werden gelinkt aan de Samsung Galaxy F. Eerder zagen we al gelekte afbeeldingen op het internet verschijnen van een vermoedelijke S5 Prime, waarbij het toestel nog steeds van plastic was gemaakt. Het zou goed kunnen zijn dat dit foto’s uit de testfase waren, waardoor het toestel alsnog gemaakt kan gaan worden van metaal. Kortom, er heerst nog veel onduidelijkheid over het materiaal en de naam van het nieuwe toestel.

Release en prijs van de Galaxy S5 Prime

Over de release van de Samsung Galaxy S5 Prime valt nog weinig concreets te zeggen, maar als we betrouwbare bronnen moeten geloven, zal dit ergens in de maand juni of juli zijn. Natuurlijk volgt eerst een officiële aankondiging, waarna het toestel niet veel later in de winkels zal verschijnen. Hoewel het nog geen officiële bevestiging is, ligt het wel in de lijn der verwachting dat Samsung met een lancering in de maand juni of juli zal gaan komen. Mede door de komst van de LG G3, welke beschikt over vrijwel dezelfde specificaties. Waar Samsung en LG afgelopen jaar al de concurrentie met elkaar aangingen als het gaat om flexibele smartphones, kunnen ze de strijd dit jaar waarschijnlijk gaan voortzetten als het gaat om top- 1440p beeldschermen.

Wat betreft de prijs zal de Galaxy S5 Prime waarschijnlijk hetzelfde geprijsd gaan worden als de originele Galaxy S5, maar ook dit is nog niet officieel bevestigd.

Hoe zien de specificaties van de S5 Prime eruit?

Volgens bronnen is de Galaxy S5 Prime al gespot op een speciale (geheime) lijst met Samsung toestellen. De Galaxy S5 Prime zal de modelnummer: SM-G906K hebben, welke is uitgelekt in Zuid-Koreaanse kringen. Er moet gezegd worden dat het modelnummer op een lijst stond met accessoires, waardoor het net zo goed zou kunnen gaan om een Samsung cover. Kijkend naar de specificaties van het toestel, zou het kunnen gaan om de onderstaande specificaties:

  • 5.2- inch 2560×1440 beeldscherm;
  • Quad-core Snapdragon 805 processor, met een kloksnelheid van 2.5GHz;
  • 3GB RAM geheugen;
  • 32GB opslagcapaciteit;
  • 16- megapixel camera;
  • 2- megapixel camera aan de voorzijde;
  • Android 4.4.2 KitKat besturingssysteem;

Jammer genoeg zijn er naast het modelnummer en de bovenstaande specificaties niet veel meer details bekend van de S5 Prime.
Zodra er meer informatie beschikbaar komt van de Galaxy S5 Prime, zullen wij je uiteraard informeren.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest