Besparen op je telefoonkosten? Bekijk deze 5 tips!
, / 258 0

Besparen op je telefoonkosten? Bekijk deze 5 tips!

SHARE
Home Geen categorie Besparen op je telefoonkosten? Bekijk deze 5 tips!

Hartstikke leuk wanneer je weer een nieuwe telefoon gaat uitkiezen! Soms heb je lang gespaard voor dat ene nieuwe model met uitstekende camera en super snelle prestaties. De kosten van telefoons zijn de afgelopen jaren echter flink gestegen waardoor het toch een beetje pijn doet in je portemonnee, zo’n nieuwe telefoon. In dit artikel lees je daarom 5 slimme tips, waarmee je kunt besparen op je telefoonkosten.

Tip 1: Abonnement, sim-only of prepaid?

Vroeger waren telefoon abonnementen een veelgebruikte optie om een ‘gratis’ nieuwe telefoon te kopen met flink wat belminuten, sms’jes en MB’s. Tegenwoordig is dit niet meer dan een telefoon op afbetaling (en een BKR registratie) en een abonnement voor belminuten, sms’jes en internet. Het gebruik van een sim-only abonnement wordt dan ook steeds populairder. Telefoons gaan langer mee, waardoor het overbodig is geworden om ieder jaar of iedere 2 jaar een nieuwe telefoon te kopen. Met een sim-only betaal je een laag maandbedrag en krijg je relatief veel voor weinig geld. Een prepaid kaart is al helemaal een voordelige optie wanneer je weinig data, belminuten of sms’jes verbruikt. Je hebt daardoor ook grip op je geld, want je kunt nooit meer uitgeven dan je op de prepaidkaart aan tegoed hebt staan.

Tip 2: Shoppen met cashback

Op het internet zijn veel websites aangesloten bij een affiliate netwerk. Wanneer een publisher iemand doorverwijst naar een website en vervolgens een aankoop doet, krijgt de publisher een percentage van het aankoopbedrag op zijn rekening gestort. Er zijn echter ook een aantal cashback websites, zoals www.shopbuddies.nl, die een deel van de affiliate commissie aan de consument teruggeven. Daardoor kun je soms flink wat geld besparen op een nieuwe telefoon of nieuw abonnement. Meld je daarom aan bij een cashback site en kijk voordat je een aankoop doet of er een cashback actie is met de webshop waar jij je bestelling wilt doen.

Tip 3: wachten op een aanbieding

Ieder jaar komen er een hoop nieuwe smartphones op de markt. Wanneer je zo snel mogelijk de nieuwe telefoon in je handen wilt hebben betaal je vaak de hoofdprijs. Bij de lancering van nieuwe telefoons betaal je in de meeste gevallen namelijk de adviesverkoopprijs. Het kan daarom lonen om twee of drie maanden te wachten, totdat er een aanbieding is van het nieuwe model. Je kan ook wachten tot dat bekende actiedagen, zoals black Friday, Sinterklaas of Kerst. 

Tip 4: Tweedehands opties

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon zonder de hoofdprijs te willen betalen, kan een tweedehands telefoon een interessante optie zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe iPhone uitgekomen is zullen sommige mensen hun oude iPhone verkopen, zodat zij de nieuwste kunnen kopen. Deze tweedehands modellen kunnen nog jaren meegaan en je betaalt slecht een fractie van de originele prijs. Soms kun je via marktplaats zelfs helemaal nieuwe telefoons kopen met een mooie korting, doordat iemand een telefoon van de zaak heeft gekregen of de telefoon bij een verlening van een abonnement. Dat kan al snel enkele tientallen euro’s voordeel opleveren!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.