Home Samsung Galaxy S6 Aftellen is begonnen voor de presentatie van Samsung’s nieuwe vlaggenschip

Aftellen is begonnen voor de presentatie van Samsung’s nieuwe vlaggenschip

SHARE
, / 3663 0
Aftellen is begonnen voor de presentatie van Samsung’s nieuwe vlaggenschip

De dagen kunnen worden afgeteld, want naar verluid houdt Samsung op maandag 2 maart 2015 een bijeenkomst tijdens het Mobile World Congress 2015 (MWC) voor de presentatie van het vlaggenschip van 2015. Lange tijd werd er gedacht aan een vervroegde release van het vlaggenschip maar Samsung kiest er toch voor om de smartphone wederom te presenteren tijdens het Mobile World Congress. Op de website: www.samsunggalaxys6kopen.com kunt u alles lezen over het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Het gespreksonderwerp van de dag bij mensen die alles op de voet volgen in de telecombranche is de komst van Samsung’s vlaggenschip. Wat heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf voor ons in petto en hoe zal de opvolger van de Samsung Galaxy S5 eruit komen te zien. De geruchten omtrent de smartphone stapelen zich op, maar we weten nog niet welk gerucht een kern van waarheid bevat. Zelfs het gerucht met de naam, kunnen we nog niet officieel bevestigen want Samsung laat niets los over het aankomende high-end toestel.

Op het hoofdkantoor in Zuid-Korea spreekt men niet over een naam, maar over een heel project. De high-end smartphone wordt intern bij Samsung aangeduid als ‘Project Zero’. Toen wij voor het eerst hoorden van ‘Project Zero’ gingen onze gedachten direct uit naar een smartphone die nog geen krediet heeft, of terwijl een volledig nieuwe smartphone. Zou Samsung dan toch voor een nieuwe naam kiezen of is de smartphone zo ingrijpend verandert dat ‘Project Zero’ hierop duid. We zullen het pas weten wanneer Samsung het nieuwe vlaggenschip van 2015 hoogstpersoonlijk zelf gaat presenteren. Tot die tijd moet iedereen het nog met de geruchten doen. Hieronder lees je de laatste geruchten met betrekking tot Samsung’s vlaggenschip van 2015.

Wordt het dan toch gewoon Galaxy S6?

Als we de geruchten op het internet allemaal erop nalezen zal Samsung het aankomende vlaggenschip de naam Samsung Galaxy S6 krijgen. Als we de tradities erbij halen is dit het meest logisch, want na de Samsung Galaxy S, volgende de S2, S3, S4 en Galaxy S5. Een plus één is twee in dit geval laten we maar stellen. Over de naam van het aankomende vlaggenschip lijkt iedereen het eens te zijn, het wordt de Samsung Galaxy S6.

Toch houden wij ons wat betreft de naam nog even op de achtergrond en schreeuwen wij niet van de daken dat Samsung het aankomende vlaggenschip deze naam zal geven. Dat wij nog niet meegaan in deze malaise heeft allemaal te maken met het feit dat de smartphone intern bij Samsung bekend staat onder de naam ‘Project Zero’. We sluiten niet uit dat Samsung wel eens heel versassend een andere naam uit de hoge hoed tovert. Toch zal de consument de naam Galaxy S6 meer zeggen dan een volledig nieuwe naam voor het vlaggenschip. Aangezien Samsung een traditioneel bedrijf is zou het vlaggenschip voor 2015 naar onze mening eerder de naam Galaxy S6 krijgen.

Metaal en glas vormen het design

Bij de lancering van de Galaxy S5 kreeg Samsung enorm veel kritiek op het design van het toestel. Terwijl de concurrentie massaal volledig metalen smartphones uitbrengt, bleef Samsung trouw aan het vertrouwde plastic design waarbij de achterkant van de smartphone verwijderbaar is. Critici en ook de consument vond het design niet vernieuwend genoeg. Alle kritiek op het design heeft Samsung aangehoord en hier is ook daadwerkelijk wat meegedaan. In de geruchten rondgang wordt er gesproken over een design waarbij een volledig metalen behuizing gecombineerd wordt met glas. De designafdeling van Samsung is bij het ontwerpen van het vlaggenschip weer vanaf nul begonnen en dat duid wederom op de interne naam van het vlaggenschip. Door het design te voorzien van een metalen behuizing en een glazen voor- en achterkant is het niet meer mogelijk om de achterkant te verwijderen. Dit zal betekenen dat de batterij van de Galaxy S6 niet meer verwisselbaar is.

Levensechte weergave bij het beeldscherm

Het design van de Galaxy S5 werd door iedereen afgekraakt maar waar Samsung al jaren goed doet is een fantastisch beeldscherm maken. Volgens de critici was het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 één van de beste van 2014. Samsung zal samsung niet zijn als het bedrijf het nieuwe4 vlaggenschip niet zal voorzien van een nog indrukwekkender display. Naar verluid voorziet Samsung de Galaxy S6 van een Quad-HD Super AMOLED display met een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Of het beeldscherm ook groter wordt is niet duidelijk, maar groter of gelijkwaardig aan het formaat van de Samsung Galaxy Note 4 zal het beeldscherm niet worden. Het is goed mogelijk dat Samsung het beeldscherm van 5,1 inch behoudt bij het aankomende vlaggenschip.

Een must bij de camera, optische beeldstabilisatie

De camera van de Samsung Galaxy S6 wordt veel besproken in de geruchten maar er zijn nog geen knopen doorgehakt in het geruchtencircuit. Bronnen melden allemaal verschillende pixels. In het geruchtencircuit wordt er namelijk gesproken over een camera met 16 megapixels en 20 megapixels. Het ligt voor de hand dat Samsung voor laatst genoemde kiest want dit komt overeen met het werkgeheugen van het vlaggenschip. Wat wel min of meer een zekerheitje is in dit gerucht is dat de achtercamera uitgerust zal gaan worden met optische beeldstabilisatie. Deze functie heeft de Galaxy Note 4 ook en zal hierdoor een must zijn bij de camera van de Galaxy S6.

Twee varianten

Een ander interessant gerucht met betrekking tot het nieuwe vlaggenschip is dat het toestel waarschijnlijk in twee verschillende varianten uitgebracht gaat worden. Volgens de geruchten brengt Samsung een normaal model op de markt en een model met een gebogen scherm. De variant met gebogen scherm zou de Samsung Galaxy S6 Edge zijn. In eerste instantie zou het gaan om een smartphone waarbij het scherm over een zijkant doorloopt maar de meest recente geruchten melden dat Samsung de Samsung Galaxy S6 Edge zal uitrusten met een Dual-Edge beeldscherm. Wat hier de waarheid van is weten we niet. De komst van een Edge variant is heel goed mogelijk want Samsung heeft de Galaxy Note 4 ook uitgebracht in een zelfde soort variant. Op 2 maart 2015 zal Samsung een bijeenkomst organiseren en naar verluid komen we dan te weten welke geruchten een kern van waarheid hebben en welke geruchten rechtstreeks naar het land der fabelen gestuurd kunnen worden.

Bronnen: https://www.smartphoneclub.com/samsung/ en http://www.samsung.com/

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.